Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Africa Studio/SHUTTERSTOCK

Karsējot kļūst par indi?! Šis un 9 citi mīti par medu 7

Medus ir salds, viskozs šķidrums, ko ražo bites no ziedu nektāra vai citiem cukurotiem augu izdalījumiem. Bites medu izveido, savācot nektāru, ko pēc tam apstrādā savos gremošanas orgānos, sajaucot ar enzīmiem, un pēc tam noglabā šūnās, kur tas bieži vien iztvaiko, kļūstot koncentrētāks un ilgstoši uzglabājams.

Reklāma
Reklāma
Veselam
6 rīta ieradumi, kas slepeni veicina svara pieaugumu: izvairies no tiem!
Operācijai narkozē var būt arī šāda blakne – svešvalodas sindroms. Ar to sasirdzis kāds 17 gadus vecs zēns
VIDEO. Ja šķiet, ka Rīgas sabiedriskajā esi redzējis visu, šis video liks to apšaubīt
Lasīt citas ziņas

Medus tiek izmantots galvenokārt kā saldinātājs, bet arī kulinārijā (piemēram, maizes cepšanā, desertos), medicīnā (dabisks antibakteriāls līdzeklis), kosmetoloģijā un pat kā fermentācijas sastāvdaļa (piemēram, hidromelis).

Lūk, šeit 9 mīti par medu!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.