Pagatavošana 2

1. Sajauc biezpienu un olas. Pievieno 7 ēdamkarotes miltu. Pieber 3 ēdamkarotes cukura. Ar karoti jauc mīklu, līdz tā kļuvusi viendabīga. Mīklai jābūt elastīgai un staipīgai.

Reklāma
Reklāma

2. Pielej ar etiķi dzēsto sodu.

3. Vēlreiz kārtīgi samaisa.

“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

4. Uz plīts sakarsē 1 l rafinētas eļļas cepšanai. Eļļa kārtīgi jāuzsilda, bet tai nav jābūt verdošai. Tajā ieliktajam pončikam jāsāk virt, bet ne piedegt.

5. Ēdamkaroti vispirms iemērc karstā eļļā, pēc tam ar to ņem mīklu aptuveni 1/3 tās tilpuma. Ielaiž karoti ar mīklu karstajā eļļā un viegli nokrata. Lai gan sākumā pončiku forma var atšķirties, beigās tie visi kļūs apaļi un gaisīgi.

CITI ŠOBRĪD LASA

6. Pončikus cep tā, lai uz pannas tie nesaskartos un nesaliptu.

7. Cep 3-4 minūtes no katras puses, apgriež ar dakšiņu. Ja eļļa kļuvusi pārāk karsta un pončiki apbrūnē ātrāk,
temperatūra jāsamazina, citādi vidiņi paliks mīksti un neizcepti.

8. Ar putukaroti vai standziņām izņem pončikus no eļļas un kārto uz šķīvja, kas pārkaisīts ar pūdercukuru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.