Pagatavošana 2
2. Pielej ar etiķi dzēsto sodu.
3. Vēlreiz kārtīgi samaisa.
4. Uz plīts sakarsē 1 l rafinētas eļļas cepšanai. Eļļa kārtīgi jāuzsilda, bet tai nav jābūt verdošai. Tajā ieliktajam pončikam jāsāk virt, bet ne piedegt.
5. Ēdamkaroti vispirms iemērc karstā eļļā, pēc tam ar to ņem mīklu aptuveni 1/3 tās tilpuma. Ielaiž karoti ar mīklu karstajā eļļā un viegli nokrata. Lai gan sākumā pončiku forma var atšķirties, beigās tie visi kļūs apaļi un gaisīgi.
6. Pončikus cep tā, lai uz pannas tie nesaskartos un nesaliptu.
7. Cep 3-4 minūtes no katras puses, apgriež ar dakšiņu. Ja eļļa kļuvusi pārāk karsta un pončiki apbrūnē ātrāk,
temperatūra jāsamazina, citādi vidiņi paliks mīksti un neizcepti.
8. Ar putukaroti vai standziņām izņem pončikus no eļļas un kārto uz šķīvja, kas pārkaisīts ar pūdercukuru.