Liķieri ar piparkūku un Ziemas svētku aromātu 0

SIA “EVI&JO”, kas Durbē ar preču zīmi “Durbes veltes” ražo augļu, ogu, dārzeņu konservus un mājas vīnus, dāvanām svētkos sarūpējis divus īpašu liķierus, informē uzņēmuma īpašniece Evija Kopštāle.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Piparkūku liķierim recepte ir identiska īsto piparkūku receptei – tikai milti aizvietoti ar ābolu vīna destilātu. Liķieris ir ar ingvera un piparu pēcgaršu. Otrs liķieris – “Ziemas svētku aromāts” – gatavots no sildošu garšvielu (kanēļa, anīsa, kardamona, smaržīgiem pipariem, mandarīniem un vaniļas) izvilkuma, kas sajaukts kopā karamelizētu ābolu sulu un ābolu vīna destilātu.

Savukārt ierastie cidoniju, aveņu, zemeņu liķieri ir gatavoti, ogas aplejot ar ābolu vīna destilātu, izturot un pēc tam pievienojot cukura sīrupu. Visi liķieri ir ar stiprumu 20%, piebilst Kopštāle.

CITI ŠOBRĪD LASA

Durbes mājražotājs lepojas ar to, ka viss liķieru pagatavošanas process ir roku darbs, un tajā nav izmantotas nekādas sintētiskas krāsvielas, aromatizatori un konservanti. Vienīgās e-vielas, kuras lieto dārzeņu konservu gatavošanā ir etiķis un citronskābe, kā arī dažiem ievārījumiem tiek pievienots pektīns, liecina uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.