Kārdinošās karstmaizes ar vistas fileju, tomātiem un olīvām 2
Brokastīm, vakariņām vai pat pusdienām – šīs karstmaizes ir ne tikai ļoti sātīgas un garšīgas, bet arī gana interesantas “ierasto garšo pasaulē”. Kūpinātas vistiņas garša, apvienojumā ar svaigu tomātu un olīvām, būs jaunums ierasto karstmaižu pasaulē. Receptē minēto majonēzi, var nomainīt ar krējumu, ja jums ir tāda vēlme. Tāpat arī, lai arī šajā aprakstā pagatavošana minēta cepeškrāsnī, šādas karstmaizes var pagatavot arī pannā ar vāku, cepot maizītes nelielā karstumā.
Sastāvdaļas:
Maizes šķēles – 3 gab.
Vārīta vai kūpināta vistas fileja – 100 grami
Tomāti – 1 liels gabals
Siers – 50 grami
Melnās olīvas – 3-4 gab.
Majonēze – pēc garšas
Zaļumi – buntīte
Pagatavošana:
1. Uz tostermaizes šķēlītēm plānā kārtiņā uzziež majonēzi vai krējumu (pēc vēlēšanās).
2. Mazos gabaliņos sasmalcina visas krūtiņu un kārto uz maizītēm.
3. Plānās ripiņās sagriež tomātu un liek uz maizītes.
4. Uz tomāta kārto olīvas – ja tās ir liela izmēra, sagriež ripiņās.
5. Sarīvē sieru un uzber uz maizītēm.
6. Liek cepties cepeškrāsnī (uz pannas liek cepampapīru) 190 grādu temperatūrā līdz maizītes apakšējā daļa kļūst zeltaini brūna.
Labu apetīti!