Biezpiena krēms ar zemeņu mērci 4
Krēmam:
• 540 g biezpiena
• 500 ml saldā krējuma
• 1 glāze cukura
• puspaciņa vaniļas cukura
• 20 g želatīna
Mērcei:
• zemenes
• cukurs pēc garšas
• piparmētras lapiņas
Uzbriedina želatīnu. Lai pagatavotu krēmu, vispirms sablendē biezpienu, līdz tas kļūst vijīgs. Atsevišķā traukā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru un puto (nedrīkst saputot līdz galam!). Biezpienu pievieno saldā krējuma masai un turpina putot. Pievieno uzbriedināto želatīnu un veikli saputo. Saldo masu pārlej citā traukā un ievieto ledusskapī, lai sastingst.
Gatavo zemeņu mērci – ogas nomazgā, pievieno cukuru pēc garšas un sablendē.
Kad krēms ledusskapī sastindzis, desertu kārto trauciņos. Vispirms ielej zemeņu mērci, tad liek biezpiena krēmu. Rotā ar piparmētras lapiņām.