Auzu drumstalkūciņas ar zemenēm 4
• 1 paciņa Dobeles dzirnavnieka auzu drumstalu kūkas maisījuma
• 200 g sviesta
• 1 liels rabarbers
• 6–8 zemenes
• 2–4 ēdamkarotes ūdens
Bļodā ieber auzu drumstalu kūkas maisījumu, tad ierīvē vai iedrupina sviestu un berž ar pirkstu galiem, līdz veidojas smilšveida konsistence. Masai pievieno 2–4 ēdamkarotes ūdens un mīca mīklu, līdz tā kļūst gluda un viendabīga.
Trešdaļu mīklas atstāj drumstalām, pārējo sadala 12 daļās.
Mafinu pannu ieziež ar sviestu. 12 mīklas gabaliņus saveļ bumbiņās, pēc tam izspaida plakanus un ieklāj formiņās. Kamēr gatavo pildījumu, mafinu pannu ieliek ledusskapī.
Rabarberu un zemenes nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos. Kārto mīklai pa virsu, tad uzdrupina atlikušo mīklu un cep cepeškrāsnī 180 °C 25–30 minūtes.