7 izcilas receptes ar zemenēm: ne tikai saldie ēdieni! 4
Avots: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Uztura speciālisti uzskata, ka cilvēkam katru gadu būtu jāapēd četri pieci kilogrami zemeņu, lai organisms saņemtu īpašu vitamīnu un mikroelementu kokteili visam gadam. Šīs ogas ir tik kārdinošas, ka spējam tās apēst daudz vairāk par noteikto daudzumu, zemenes baudot gan svaigas, gan saldos un sāļos ēdienos.
Salāti ar zemenēm un ceptu vistu
• 1 vistas krūtiņa
• 2 saujas spinātu
• 3 Trikātas sniega bumbas
• 4–6 zemenes
• 1 laims
• puse sarkanā sīpola
• 2 tējkarotes medus
• 1 tējkarote balzametiķa
• 1 ēdamkarote magoņu sēklu
• 1 ēdamkarote olīveļļas
• sāls, pipari
Pagatavo marinādi vistai: samaisa 1 tējkaroti medus ar puslaima sulu un balzametiķi. Ieliek vistu marinādē un atstāj vismaz uz pusstundu. Sagriež zemenes un sīpolu. Pagatavo salātu mērci: puslaima sulu sajauc ar 1 tējkaroti medus, 1 ēdamkaroti olīveļļas un magoņu sēklām. Izcep iemarinēto vistas krūtiņu. Atdzesē un sagriež šķēlēs.
Traukā kārto spinātus, zemenes un sīpolus, pārlej salātu mērcīti. Tad liek Trikātas sniega bumbas un ceptās vistas šķēlītes.