Kardamons – garšvielu karaliene! Kur tas der vislabāk? 0
Ja piparus dēvē par garšvielu karali, tad kardamonu par karalieni. Šai garšvielai ir sena vēsture, ko saista pat ar Ēģiptes valdnieci Kleopatru, bet mūsu platuma grādiem tuvāks ir vēsturiskais stāsts, ka vikingi savulaik kardamonu aktīvi izmantojuši ceptiem ēdieniem. Kardamonu daudz izmanto Indijas ēdieniem. Tas ir izplatīts arī Tuvo Austrumu virtuvē, kur to parasti pievieno kafijai. Kardamonu var likt arī kūkām, maizei un augļu salātiem.
“Garšvielas un garšaugus ēdienam var pievienot jebkurā gatavošanas brīdī. Kad tos pievienosiet, uzgaidiet, līdz tie pilnībā sajaucas ar ēdienu. Piemēram, ilgstoša garšvielu atrašanās karstumā var mainīt to garšu. Ja ēdiena gatavošanai nepieciešams neilgs laika periods, garšvielas var pielikt sākumā. Bet, ja jāgatavo ilgi, pievienojiet tās pašās beigās,” iesaka AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.