Foto: Amylv/Shutterstock

Kardamons – garšvielu karaliene! Kur tas der vislabāk? 0

Ja piparus dēvē par garšvielu karali, tad kardamonu par karalieni. Šai garšvielai ir sena vēsture, ko saista pat ar Ēģiptes valdnieci Kleopatru, bet mūsu platuma grādiem tuvāks ir vēsturiskais stāsts, ka vikingi savulaik kardamonu aktīvi izmantojuši ceptiem ēdieniem. Kardamonu daudz izmanto Indijas ēdieniem. Tas ir izplatīts arī Tuvo Austrumu virtuvē, kur to parasti pievieno kafijai. Kardamonu var likt arī kūkām, maizei un augļu salātiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

“Garšvielas un garšaugus ēdienam var pievienot jebkurā gatavošanas brīdī. Kad tos pievienosiet, uzgaidiet, līdz tie pilnībā sajaucas ar ēdienu. Piemēram, ilgstoša garšvielu atrašanās karstumā var mainīt to garšu. Ja ēdiena gatavošanai nepieciešams neilgs laika periods, garšvielas var pielikt sākumā. Bet, ja jāgatavo ilgi, pievienojiet tās pašās beigās,” iesaka AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.