Karameļu gardums ar ābolu pildījumu. Vienkārši pagatavojams našķis 4
“Mums ģimenē ļoti garšo vietējā maiznīcā ceptās maizītes ar karameļu un ābolu pildījumu un drumstalām. Esmu mēģinājusi gatavot kaut ko līdzīgu ar cukura sīrupu, bet man neizdodas. Varbūt varat ieteikt recepti, kā pie tādām tikt?” Nadīna Bauskā
Karameļu maizītes top daudzās ceptuvēs. Iemesls, kāpēc mājās ceptās neizdodas tik garšīgas, ir gaužām vienkāršs – lielās ceptuves to gatavošanai izmanto karameļu krēmu. To iespējams iegādāties arī mazos iepakojumos. Mūsu pašu “Pūre” krēmu pilda 950 gramu spainīšos (maksā 2,85–4,27 eiro atkarībā no tirdzniecības vietas).
Lai maizītes nebūtu ļoti saldas, pildījumam izmanto skābenus ābolus vai brūklenes, dzērvenes, citrona krēmu. Lūk, recepte, kā pagatavot karameļu maizītes ar ābolu pildījumu.
Saldētu mīklu izņem no ledusskapja un nedaudz atlaidina. Ieklāj cepešpannā un maliņas uzloka uz augšu. Mīklai bagātīgi uzziež karameļu krēmu. Uz rupjas rīves sarīvē ābolus un vienmērīgi izklāj aptuveni 2,5–3 cm biezā kārtā (āboli cepoties stipri sakritīsies).
Gatavo drumstalas: bļodā ieber miltus un cukuru, pievieno gabalos sagrieztu aukstu sviestu, ko ieberž miltu maisījumā, cenšoties nesasildīt, lai veidojas drupačas, nevis viendabīga mīkla. Ja sviests nav auksts un veidojas viendabīga mīkla, to var 45 minūtes paturēt saldētavā, lai sasalst. Tad drupačām paredzēto mīklu sarīvē uz rupjas rīves un uzkaisa maizei.
Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes.
Gatavojot gardumu mājā, izmaksas ir trīsreiz mazākas, nekā maizītes pērkot veikalā.