Foto-Anda Krauze

Karamelizēti dārzeņi ar riekstiem un kazas siera uzputeni 0

Kā gatavot?

Bietes nomazgā, katliņā pārlej ar ābolu sulu un uzvāra. Noputo liekās putas un pievieno garšvielas un garšaugus. Vāra 40 minūtes, bietes atdzesē un atstāj novārījumā, lai labi savelkas garša. Karamelei nepieciešamās sastāvdaļas liek katliņā, vāra 30 minūtes, līdz veidojas sīrups. Rupjmaizi sagriež mazos gabaliņos, uz pannas nedaudz apgrauzdē, bļodiņā sajauc visas sastāvdaļas un atstāj uz pāris stundām ledusskapī, lai ievelkas, tad izberž caur smalku sietu un pārliek mērces servējamā traukā. Lazdu riekstus novāra ūdenī apmēram 40 min, līdz tie kļūst mīksti, nokāš, pārlej ar etiķa karameli. Kazas sieru sakuļ kopā ar saldo krējumu, pievieno garšvielas, liek ledusskapī. Sīpolus nomizo, sadala pa kārtām un pavāra etiķa sīrupā 5 min, ābolus nomizo, arī pavāra etiķa sīrupā 5 min. To pašu dara ar ķiploku daiviņām. Uz sakarsētas pannas liek karamelizēties riekstus, ābolus, sīpolus un ķiplokus. Bietes izņem no novārījuma, nomizo un sagriež dažādās formās. Uz servējamā šķīvja lej mērci, tad liek bietes, karamelizētos dārzeņus un augļus, riekstus, kazas sieru, mellenes, avenes, svaigu baziliku. Pasniedzot bagātīgi pārlej ar meža aveņu un liepu izsvīduma medu, virsū uzkaisa svaigus piparus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Gatavoja restorāna “Ostas skati” šefpavārs Ingmārs Ladigs

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.