Griķu un biezpiena kotletes 0


Foto – Aija Geida

(6 porcijas)

• 300 g mīksti izvārītu griķu

• 250 g biezpiena

• 50 g griķu miltu

• Tējkarote sāls

• Tējkarote krievu sinepju

Mērcei

• 240 g tomātu gabaliņu savā sulā

• 200 ml saldā krējuma

• 50 ml ūdens

• Ēdamkarote brūnā cukura

• ½ tējkarotes sāls

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

• ⅓ tējkarotes kurkumas

Bļodā viendabīgā masā samīca griķus un biezpienu. Pievieno griķu miltus, sāli, sinepes un samaisa. Masai jābūt stingrai un mitrai, lai ar rokām var veidot kotletes. Pannā uzkarsē eļļu un cep uz vidējas uguns, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm.

Katliņā uzvāra visas mērcei paredzētās sastāvdaļas un liek tajā izceptās kotletes. Labi garšo kopā ar salātiem un dārzeņu sautējumu.

Foto – Aija Geida

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.