Karaliskie auzu pārslu cepumiņi: garšo tāpat, kā tos sauc! 0
Kraukšķīgi, zeltaini un ārkārtīgi garšīgi cepumi, kas pilnībā attaisno savu nosaukumu, ir pagatavojami viegli un ātri. Garšos kā maziem, tā lieliem!
Karaliskie auzu pārslu cepumiņi
Sastāvdaļas:
Ātri pagatavojamās auzu pārslas – pusglāze
Olas – 2 gab.
Sviests – 70 grami
Kviešu milti – 1 glāze
Cukurs – 5 ēdamkarotes
Sāls – šķipsniņa
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Pagatavošana:
Dziļā bļodā iesit olas, turpat pieber cukuru, sāli un visu sajauc.
Sviestu izkausē vai nu karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, bet ne līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno masai, samaisa.
Bļodā pievieno ātri vārāmās auzu pārslas, kviešu miltus un cepamo pulveri. Miltus ber pakāpeniski, pa daļām, lai neveidotos kunkuļi. Mīklu kārtīgi sajauc un atstāj to “atpūsties” uz 15 minūtēm, trauku apsedzot ar dvieli.
Mīklai jālīp pie rokām, tomēr nav jābūt pārlieku šķidrai vai cietai.
Uz cepešpannas liek cepamo papīru vai foliju. Samitrina rokas un no mīklas veido bulciņu formas un liek uz cepešpannas – tās kārto vienu no otras mazliet attālumā.
Cep cepeškrāsnī 160 grādos vidēji 25 līdz 30 minūtes, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas. Izņemiet no cepeškrāsns un ļaujiet tām atdzist.
Pasniedz ar pienu vai kakao!