Karaliskais ziedkāposts
Karaliskais ziedkāposts
Foto – Aija Geida

Karaliskais ziedkāposts ar grieķu jogurtu 0

Sastāvdaļas
• liels ziedkāposts
• 300 g grieķu jogurta
• laims
• ēdamkarote ķiploku pulvera
• tējkarote sāls
• ⅔ tējkarotes maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ziedkāpostu nomazgā un noņem lapas. Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu. Lielā bļodā jogurtu sajauc kopā ar ķiploku pulveri, sāli, melnajiem pipariem, laima miziņu un sulu. Ziedkāpostu iemērc gatavajā mērcē, lai tā pilnībā pārklātu dārzeni. Pēc tam ziedkāpostu cep līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr tas kļūst zeltaini brūns (aptuveni 30–35 minūtes). Izskatās iespaidīgi, garšo kā grilēts ziedkāposts. Laba ideja vasaras dārza svētkiem! Neprasa daudz darba, vienlaikus var cept pat vairākus ziedkāpostus. Ja gribas pikantāku garšu, mērcei var pievienot Kajennas vai čili piparus. Labi garšo kopā ar rīsiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.