Foto: Aija Geida

Karaliskā zirņu putra ar garšvielām un sīpoliem 0

Sastāvdaļas
• 300 g šķelto zirņu
• 100 g sviesta
• 2 sīpoli
• 200 ml piena
• ½–1 tējkarote sāls
• ¼ tējkarotes kurkumas
• ¼ tējkarotes malta sausā ingvera
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Zirņus nakti izmērcē, nolej ūdeni un noskalo. Katlā uzvāra 1,3 litrus ūdens, ieber zirņus un vāra, līdz mīksti. Pa to laiku sviestā apcep sīpolus. Putrai pievieno karstu pienu, garšvielas, apceptos sīpolus un sutina, līdz virums nedaudz sabiezē. Sviests un piens piešķir ēdienam ļoti maigu garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.