Kapučīno kūka 0
Pūdercukuru samaisa ar maltu kafiju un šķīstošo šokolādi.
Olu baltumus sakuļ ar sāli lēnākajā blendera ātrumā. Tik ilgi, lai masa palielinātos 3-4 reizes. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru – pa vienai ēdamkarotei.
Sakuļ līdz stingrām putām, īsi pirms sakults, pievieno kukurūzas cieti un etiķi (vai citronu sulu).
Uz cepamā papīra uzzīmē riņķi 22 cm diametrā. Uz tā izliek olu baltumus un rūpīgi nolīdzina augšiņu.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ielikt cepumu cepeškrāsnī un uzreiz samazināt grādus līdz 150. Cept aptuveni stundu.
Torte sanāk kraukšķīga no ārpuses un mīksta iekšpusē.
Gatavo bezē atstāj uz nakti cepeškrāsnī ar atvērtām durtiņām. Nākamajā dienā sakuļ atdzesētu saldo krējumu un uzklāj uz kūkas. Pārkaisa ar kakao un līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Avots vkusnodoma.net