Karstie kale salāti ar ķiršu tomātiem un ciedru riekstiem 14
Kale lapu kāposti ir ļoti populāri ASV, kur tos uzskata par īpaši veselīgiem, jo tie satur daudz dzelzs un citas vērtīgas uzturvielas. Vitamīnu un minerālvielu kale kāpostos ir pat vairāk nekā “spēka vīru” spinātos. Protams, tos var gatavot daudz un dažādi, var arī vienkārši piegriezt pie salātiem kopā ar citām lapām un dārzeņiem. Mūsu taisītais variants, ciemojoties “Dimdiņos”, ir laba piedeva gaļas vai zivju ēdienam vai viens pats veģetārai maltītei ar īstu itāļu piesitienu.
Paredzēts: 4 personām
Gatavošanas laiks: 20 minūtes
Nepieciešams:
Kale kāposti – 2 buntītes
Ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusi – 300g
Sīpols, rupji sakapāts – 1 gab.
100 g ciedru riekstu
Ķiploka daiviņas, sakapātas – 3 gab.
Itāļu garšvielas
Zaļumi (baziliks, timiāns, pētersīļi)
Olīveļļa
Pagatavošana:
Karstā pannā ielej olīveļļu, ieliek sīpolus, ķiplokus un kale kāpostus, sagrieztus 6 – 10 cm gabalos. Pasautē 10 minūtes. Pievieno ķiršu tomātus un garšvielas un pasautē vēl 5 minūtes. Uzkaisa zaļumus un apgrauzdētus ciedru riekstus. Servē karstus. Sarīvēts cietais siers, uzkaisīts pa virsu, padara salātus vēl garšīgākus. Baudiet īstu Itālijas garšu!