Foto: Bonchan/SHUTTERSTOCK

Kāpostu tīteņi tomātu sulā 2

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 kg kāpostgalva
• 1 sīpols
• 500 g maltas liellopa gaļas
• 100 g rīsu
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
• 1 tējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu
• 300 ml tomātu sulas
• 100 ml ūdens

Pagatavošana.
Kāpostgalvai izgriež kacenu, liek verdošā sālsūdenī un apvāra, līdz lapas kļūst elastīgas. Izņem no ūdens un atdala lapas. Notecina. Izdauza vai izņem lapu centrālo dzīslu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīsus izvāra sālsūdenī. Nedaudz atdzesē. Sīpolu notīra un sasmalcina, apcep pannā sakarsētā eļļā, atdzesē. Rīsus sajauc ar malto gaļu, sīpolu, pētersīļiem, sāli, pipariem un ūdeni. Samīca mīklu.

Kāpostlapā liek sagatavoto pildījumu. Pārloka sānu malas un veido tīteņus. Liek cepamtraukā, pārlej tomātu sulu, kurai piebērti pipari un sāls. Pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 30 minūtes.

Kāpostgalvu var aizstāt ar Ķīnas vai Savojas kāpostiem. Tos nav nepieciešams apvārīt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.