Kāpostu tīteņi tomātu sulā 2
Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 1 kg kāpostgalva
• 1 sīpols
• 500 g maltas liellopa gaļas
• 100 g rīsu
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
• 1 tējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu
• 300 ml tomātu sulas
• 100 ml ūdens
Pagatavošana.
Kāpostgalvai izgriež kacenu, liek verdošā sālsūdenī un apvāra, līdz lapas kļūst elastīgas. Izņem no ūdens un atdala lapas. Notecina. Izdauza vai izņem lapu centrālo dzīslu.
Rīsus izvāra sālsūdenī. Nedaudz atdzesē. Sīpolu notīra un sasmalcina, apcep pannā sakarsētā eļļā, atdzesē. Rīsus sajauc ar malto gaļu, sīpolu, pētersīļiem, sāli, pipariem un ūdeni. Samīca mīklu.
Kāpostlapā liek sagatavoto pildījumu. Pārloka sānu malas un veido tīteņus. Liek cepamtraukā, pārlej tomātu sulu, kurai piebērti pipari un sāls. Pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 30 minūtes.
Kāpostgalvu var aizstāt ar Ķīnas vai Savojas kāpostiem. Tos nav nepieciešams apvārīt.