Foto – Aija Geida

Kāpostu tīteņi ar kvinoju un lēcām 0

Sastāvdaļas
• Galviņkāposts vai Savojas kāposts
• 150 ml oranžo lēcu
• 600 ml ūdens
• 100 ml kvinojas
• 200 ml buljona
• Sīpols
• Paprika
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ēdamkarotes sojas mērces
• 750 ml tomātu gabaliņu savā sulā
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kāpostam izņem kacenu, uzlej ūdeni un vāra, līdz lapas mīkstas. To var darīt arī tvaicētājā. Sarūpē pildījumu: katlā uzvāra 400 ml ūdens, pieber lēcas, pavāra trīs minūtes, nogriež uguni, uzliek vāku un ļauj lēcām sutināties. Citā katliņā uzvāra buljonu, pievieno kvinoju, piecas minūtes pavāra, nogriež uguni, uzliek vāku un ļauj piebriest. Pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu sīpolu. Pieliek lēcas, kvinoju, sarkanvīna etiķi, sojas mērci, smalki sakapātu papriku, pustējkaroti sāls un piparus. Nepārtraukti maisot karsē 2–3 minūtes.

Kāposta lapas vidū liek 3–4 ēdamkarotes pildījuma, aizloka malas un sarullē. Gatavo mērci: tomātu gabaliņus savā sulā sajauc ar cukuru, pustējkaroti sāls un uzkarsē. Veidnē ielej trešdaļu mērces, liek kāpostu tīteņus, uzlej atlikušo mērci un sutina +170 °C aptuveni 45–50 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.