Kāpostu tīteņi ar āboliem 0
Sastāvdaļas
• 2 Ķīnas kāposta galviņas
• 1–2 burkāni
• 2 āboli
• 300 g maltās gaļas
• 100 g bezpiedevu jogurta
• 1 tējkarote malta ingvera
• nedaudz rīvētas citrona miziņas
• 1 ola
• 1 tējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 100–200 ml ābolu sulas
• 100 g valriekstu
Pagatavošana.
Ķīnas kāpostu noskalo, pārgriež uz pusēm. Izņem iekšējās lapas, atstāj 3–4 ārējās lapas un liek cepamtraukā. Sarīvē nomizotus ābolus un notīrītus burkānus. Atlikušās Ķīnas kāposta lapas sagriež gabaliņos. Maltajai gaļai pievieno sarīvētos ābolus un burkānus, sagrieztās kāposta lapas, ingveru, jogurtu, rīvēto citrona miziņu, olu, sāli un piparus. Sagatavoto masu liek cepamtraukā uz Ķīnas kāposta lapām. Virsū liek sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 200 °C 30–35 minūtes. Cepšanas laikā aptuveni pēc 15 minūtēm pielej ābolu sulu un sautē, līdz ēdiens gatavs.
Sasmalcina valriekstus un sausā pannā nedaudz apgrauzdē. Pārkaisa gatavajam ēdienam.
Ēdienu var gatavot arī no citu šķirņu kāpostiem. Jogurtu var aizstāt ar skābo krējumu.