Foto: Heike Rau/SHUTTERSTOCK

Kāpostu tīteņi ar āboliem 0

Sastāvdaļas
• 2 Ķīnas kāposta galviņas
• 1–2 burkāni
• 2 āboli
• 300 g maltās gaļas
• 100 g bezpiedevu jogurta
• 1 tējkarote malta ingvera
• nedaudz rīvētas citrona miziņas
• 1 ola
• 1 tējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 100–200 ml ābolu sulas
• 100 g valriekstu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķīnas kāpostu noskalo, pārgriež uz pusēm. Izņem iekšējās lapas, atstāj 3–4 ārējās lapas un liek cepamtraukā. Sarīvē nomizotus ābolus un notīrītus burkānus. Atlikušās Ķīnas kāposta lapas sagriež gabaliņos. Maltajai gaļai pievieno sarīvētos ābolus un burkānus, sagrieztās kāposta lapas, ingveru, jogurtu, rīvēto citrona miziņu, olu, sāli un piparus. Sagatavoto masu liek cepamtraukā uz Ķīnas kāposta lapām. Virsū liek sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 200 °C 30–35 minūtes. Cepšanas laikā aptuveni pēc 15 minūtēm pielej ābolu sulu un sautē, līdz ēdiens gatavs.

Sasmalcina valriekstus un sausā pannā nedaudz apgrauzdē. Pārkaisa gatavajam ēdienam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ēdienu var gatavot arī no citu šķirņu kāpostiem. Jogurtu var aizstāt ar skābo krējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.