Foto – Aija Geida

Pildījums ar kāpostiem 0

Kāposts ir lēts un vērtīgs dārzenis, ar ko var pildīt sāļās maizītes un pīrāgus. Liekot to dažādos mīklas izstrādājumos, izdodas pavisam atšķirīgas garšas ēdieni.

Reklāma
Reklāma
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Kāpēc amerikāņu karavīri brauca tur, kur nedrīkstēja? Izskan aizdomīga versija
Kokteilis
Latviešu daiļavu TOP 10: sievietes, kuru šarms neatstāja vienaldzīgu pat mākslīgo intelektu
Lasīt citas ziņas

Kāpostu sakapā mazos gabaliņos. Ķiplokus smalki sagriež. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, tad pieliek kāpostus, ķiplokus un sutina, līdz vidēji mīksti. Pieber garšvielas, sāli un brūno karamelizēto cukuru (ja nav pieejams, var izmantot balto). Pēc tam pielej tomātu mērci un sutina uz mazas uguns, līdz kāposti iekrāsojas viegli sarkanbrūni. Pildījuma pietiek 35–45 kāpostu pīrādziņiem vai vienam lielam sāļajam pīrāgam.

! Gatavojot pildījumu, kāpostus nevajag izsutināt pavisam mīkstus, bet lai tie ir mazliet kraukšķīgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.