Foto – Shutterstock

Kāpēc vienmēr vajadzētu paēst pirms seksa? Pētnieki atklājuši kādu būtisku baudas niansi 14

No sveču aizdegšanas līdz džeza ritmu ieslēgšanai ir vairākas lietas, ko varat darīt, lai radītu noskaņojumu seksam. Bet kāds jauns pētījums liecina, ka ir vēl viena svarīga lieta, kas jums noteikti jāizdara pirms došanās uz guļamistabu – vajadzētu garšīgi paēst.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Pētnieki no Oslo universitātes apgalvo, ka pirmie glāsti nav tik patīkami, kad esat izsalcis. Viņi apgalvo, ka šī neparastā ietekme ir saistīta ar grelīnu, kas ir pazīstams arī kā “bada hormons”. Papildus tam, ka grelīns ir apetīti stimulējošais hormons, tas ir iesaistīts arī tādās sociālās lietās kā pieskārienu pozitīva novērtēšana un uztveršana, raksta dailymail.com.

Grelīns ir hormons, ko ražo un izdala galvenokārt kuņģa šūnas, neliels daudzums izdalās arī tievajās zarnās, aizkuņģa dziedzerī un smadzenēs. To bieži sauc arī par “bada hormonu”, jo tas stimulē apetīti, palielina pārtikas uzņemšanu un veicina tauku uzglabāšanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr jaunākie pētījumi atklājuši, ka hormons ir saistīts arī ar kādiem ieguvumiem – hormonam ir arī ietekme uz pieskāriena patīkamību.

Sešdesmit dalībniekiem tika lūgts ierasties laboratorijā, lai veiktu testus divās atsevišķās dienās.

Pirmajā “ēdināšanas” dienā dalībnieki ieradās pulksten 15:00, badojoties no pulksten 9:00, un pēc tam viņiem tika dota zupa un banāns. Otrā “gavēņa” dienā viņi arī gavēja līdz ierašanās brīdim, taču tad viņiem nedeva paēst.

Asins analīzes apstiprināja, ka ēšanas dienā grelīna līmenis pēc ēšanas samazinājās, bet badošanās dienā tas saglabājās augsts.
Dalībniekiem tika lūgts novērtēt, cik intensīvi viņi jūt pieskārienus, kā arī cik patīkami tas bija.

Rezultāti atklāja, ka pieskārieni “ēdināšanas” dienās tika novērtēti kā nedaudz patīkamāki nekā “gavēņa” dienās. “Piemēram, tas var nozīmēt, ka pieskārienam, kas tiek meklēts labsajūtas nolūkos, piemēram, relaksējošai masāžai, ir pozitīvāka ietekme pēc ēdienreizes nekā tukšā dūšā,” secina pētnieki.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.