Kāpēc vecmāmiņu gatavotais ēdiens garšo tik labi: 9 omīšu “meistarstiķi” kopš senseniem laikiem 6
Māra Lapsa, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Ir daudz vērtīgu padomu un padomiņu, kurus vērts ielāgot, lai veiksmīgāk saimniekotu virtuvē un lietderīgāk izmantotu pārtikas produktus.
• Ja biezputru vāra pienā, sāls jāliek divreiz mazāk, nekā vārot ūdenī.
• Baltmaizi nav ieteicams glabāt maizes kastē kopā ar rudzu maizi, jo tā pieņem rupjmaizes smaržu.
• Savītušus salātus 15 minūtes pamērcē remdenā un pēc tam pusstundu aukstā ūdenī.
• Ja, vārot kartupeļus, ūdenim pielej pienu, tie būs gaišāki, garšīgāki.
• Kartupeļiem melnie plankumi izzūd, ja vārāmajam ūdenim pielej nedaudz etiķa.
• Ja zupa pārsālīta, ieliek dažus nomizotus kartupeļus un pavāra, jo kartupeļi uzsūc daudz sāls.
• Ēdienu uzsildot karstā ūdens peldē, tam nepiemitīs uzsildītas maltītes piegarša.
• Ja mērci nepasniedz tūlīt pēc pagatavošanas, tad uz dakšiņas uzdur gabaliņu sviesta un ar to pārvelk mērces virspusei. Izkusušais sviests neļauj mērcei iekalst un veidoties plēvei.
• Citronu (apelsīnu) sulu vieglāk izspiest, ja augļus mirkli patur karstā ūdenī.