Foto. pexels.com/cottonbro studio

Caurums pannas vākā – kāpēc tas vajadzīgs? 3

Vēl viena detaļa, kas ik pa laikam raisa pārdomas, ir caurums pannas vākā. Daudzas saimnieces uzskata, ka tas domāts tikai tam, lai liekie tvaiki varētu izplūst un neuzkrātos traukā. Lai gan tas ir pareizi, šim sīkumam ir dziļāka nozīme un praktiskas priekšrocības.

Pirmkārt, vāks ar caurumu ir īsts sabiedrotais veselīga uztura piekritējiem. Pateicoties tam, ēdiens pannā ātrāk sautējas vai tvaicējas, nevis tikai cepas, kas ir labvēlīgāk organismam. Otrkārt, vāki bez tvaika atveres var radīt neērtības un pat briesmas – paceļot šādu vāku, karstais tvaiks strauji plūst pretim, apdraudot ar apdegumiem, turklāt mērce vai šķidrums nereti notecina pa vāka malām.

Ja vāks ir no stikla un aprīkots ar tvaika atveri, tas sniedz vēl vienu bonusu – varat sekot līdzi gatavošanas procesam, nepaceļot vāku. Tas ļauj ērti novērot, kas notiek pannā, un pielāgot gatavošanu pēc vajadzības.
Secinājums

Virtuves piederumi, piemēram, pannas, ir pārdomāti veidoti, lai atvieglotu ikdienu. Caurums rokturī un vākā nav nejaušība – tie apvieno praktiskumu un ērtības, padarot gatavošanu ne tikai vienkāršāku, bet arī patīkamāku. Tā ir maza, bet gudra detaļa, kas atspoguļo rūpes par lietotāju!

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.