Foto. pexels.com/cottonbro studio

Caurums pannas rokturī – interesants un noderīgs sīkums 3

Cepampannu ražotāji, veidojot šos virtuves piederumus, padomājuši par ērtībām gatavošanas procesā. Kad cepat vai sautējat ēdienu, parasti to maisāt ar karoti vai lāpstiņu. Turēt to visu laiku rokās ir neērti, bet nolikt uz galda vai šķīvja nozīmē sasmērēt galda virsmu.

Vai esat jau nojautuši, kāpēc pannas rokturī ir caurums? Tieši tā – tas kalpo kā ērta “atpūtas vieta” karotei vai lāpstiņai! Ideja ir vienkārša: samaisāt ēdienu, ievietojat lāpstiņu caurumā un gaidāt, kad tā atkal būs vajadzīga. Turklāt svarīgi to novietot tā, lai mērce vai ēdiena pārpalikumi pilētu atpakaļ pannā, nevis uz galda. Pannas rokturis ir pietiekami garš, lai lāpstiņa atrastos drošā augstumā no uguns, novēršot tās pārkaršanu vai pat aizdegšanos.

Protams, ir vēl viens, daudz vienkāršāks iemesls – caurums rokturī ļauj pannu pakārt uz āķa vai statīva, ja virtuvē trūkst vietas. Tādējādi tā neaizņem lieku telpu un kalpo praktiski.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.