Kāpēc neiesaka skalot traukus pirms mazgāšanas trauku mašīnā 1
Daudziem ir paradums izlietnē noskalot traukus pirms to ievietošanas trauku mazgājamajā mašīnā. Varbūt tas būs pārsteigums, bet to darot, var padarīt traukus tikai netīrākus nekā tad, ja tos liktu mazgāties bez skalošanas.
Pirmkārt, daži mazgāšanas līdzekļi ir veidoti tā, ka tie pieķeras pie pārtikas daļiņām, un tad sāk savu iedarbību. Attiecīgi bez atbilstošas virsmas, pie kuras pielipt, trauki nebūs tik mirdzoši tīri, kā tad, ja mašīnā būs salikti netīri trauki ar ēdiena paliekām.
Citiem vārdiem sakot, ja uz traukiem nebūs ēdiena palieku, lielākā daļa mazgāšanas līdzekļa vienkārši aiztecēs prom.
Otrkārt, daudzas jaunās trauku mazgājamās mašīnas – tādas, kas ražotas aptuveni pēdējo piecu gadu laikā, aprīkotas ar īpašu sensoru, kas nosaka netīrumu daudzumu ūdenī. Līdz ar ko – jo tīrāks būs mazgāšanas ūdens, jo īsāku laiku un mazāk intensīvi trauki tiks mazgāti, un mazāk mirdzoši tie būs.
Lai izvairītos no tā, traukus pēc ēšanas neskalo, bet vienkārši nokasa no tiem ēdiena gabalus. Ar pārējo lieliski tiks galā mazgājamā mašīna.
Treškārt, jāņem vērā arī vides faktors. Iepriekš noskalojot traukus pirms to ievietošanas trauku mašīnā, tiek iztērēts visai prāvs ūdens daudzums.
Ja ar šiem argumentiem vēl ir par maz, tad var atteikties no ieraduma noskalot traukus pirms likšanas trauku mašīnā, vienkārši laika taupīšanas nolūkā.