Foto – LETA

Kāpēc melnē nopirktie burkāni 1

“Veikalā pirktie burkāni ilgi neglabājas, bet ātri kļūst melni. Kāpēc?” MĀRTIŅŠ MĀRUPES NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Glabājot burkānus, uz tiem nereti veidojas melni plankumi un saknes sapūst. Vainīgas dažādas sēņu slimības, ar kurām sakņaugi galvenokārt saslimst jau uz lauka. Sakņu melnēšana vai brūnēšana ir bīstama slimība, kas apdraud dažādus kultūraugus, arī burkānus. Diemžēl slimības pazīmes nevar pamanīt, kad raža vēl ir dārzā. Ierosinātāji saglabājas augsnē un ar sporām pārvietojas uz burkāniem. Saknes sāk bojāties, kad rodas slimības attīstībai labvēlīgi apstākļi – paaugstināta gaisa temperatūra (+10…+15 °C) un mitrums. Tāpēc bieži vien veikalā iegādātie burkāni, it sevišķi mazgātie, ātri vien bojājas. Lai samazinātu slimības attīstību, dārzeņi jāglabā par +5 °C zemākā temperatūrā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.