pexels.com/SHVETS production

Gultasveļa ir pāŗāk sildoša un laiks mainīt matraci 10

Gultasveļas izvēlei ir liela nozīme sviedru miegā. Vislabāk elpojošās šķiedras ir dabiskās – kokvilna, lins, kaņepes un bambuss ļauj gaisam viegli iziet cauri, palīdzot atdzesēt ādu. Tomēr katram ir savi plusi un mīnusi: lins un kaņepes, piemēram, ir ļoti burzīgi, un tiem ir rupja tekstūra, kas ne visiem patiks. Eksperimentējiet, lai noskaidrotu, kas jums šķiet ērtākais.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi? 18
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Lasīt citas ziņas

Meklējiet vieglu, elpojošu segu vai segu, kas izgatavots no dabīgiem audumiem, piemēram, alternatīvu dūnu segu, kas izgatavots no kokvilnas. Dūnas ir izolējoša šķiedra, kas aiztur siltumu, tāpēc alternatīvi pildījumi ir vislabākie tiem, kas naktīs svīst. Izvairieties no vilnas, kas pārāk labi uztur siltumu. Tas pats attiecas uz sintētiskiem materiāliem, piemēram, poliesteru.

Ja jauna gultas veļa neietilpst jūsu budžetā, esiet radošs, – varat ievietot palagu ledusskapī vai pat saldētavā apmēram pusstundu pirms došanās uz gulta.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iespējams, ir pienācis laiks nomainīt matraci
Kad cilvēki apsver potenciālos matračus, viņu uzmanība bieži tiek pievērsta tam, vai tas ir mīksts vai ciets. Bet arī elpojamība ir svarīga, kas nosaka, cik daudz gaisa plūsmas cirkulēs. Dažreiz atmiņas putu matrači mēdz būt nedaudz blīvāki, un tie var aizturēt siltumu. Iekšējo atsperu matrači veicina lielāku gaisa plūsmu, jo starp spolēm ir tukša vieta.

Dažiem matračiem un virsmatračiem ir pievienots dzesēšanas materiāls, piemēram, temperatūru regulējošas gēla lodītes un mitrumu izvadoša auduma pārvalki, un tie var uzlabot gulēšanas pieredzi. Varat arī apsvērt tādas tehnoloģijas kā BedJet, kas pūš vēsu gaisu zem palagiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.