pexels.com/SHVETS production

Vainīgi medikamenti, stress vai nepareizs uzturs 10

Daudzi izplatīti medikamenti var izraisīt cilvēku sakaršanu naktīs. Starp tiem: antidepresanti, hormonu terapija, diabēta zāles, steroīdi un beta blokatori. Ja šaprotat, ka jaunas zāles izraisa svīšanu naktī, padomājiet par to, vai jautājiet savam ārstam, vai devu varētu mainīt. Dažreiz nelielas korekcijas var uzlabot miegu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

Iespējams, ka jūs ēdat un dzerat nepareizas lietas
Ja jums patīk nelielas uzkodas pirms gulētiešanas, piemēram, halapenji, pārdomājiet to. Pikantu ēdienu lietošana pirms gulētiešanas var izraisīt svīšanu. Alkohols un kofeīns ir arī bieži vainīgie. Alkohols pirms gulētiešanas var mainīt miega arhitektūru un izraisīt nakts svīšanu. Vislabāk ir pārtraukt šī visa lietošanu dažas stundas pirms gulētiešanas.

Jūs esat stresā
Stress un trauksme var izraisīt bēgšanas reakciju — simpātiskās nervu sistēmas aktivitātes pieaugumu — pat tad, kad guļat. Cilvēks var pamosties pilnīgi sviedros, kad ir noraizējies par kādām lietām. Tāpēc pirms gulētiešanas ir vērts mēģināt atpūsties apmēram stundu – pieņemt tādus ieradumus kā meditācija vai vanna ar sāļiem katru vakaru. Padariet savu vidi pēc iespējas relaksējošu un bez stresa. Tas ietver tālruņa novietošanu citā telpā, aptumšojošo aizkaru uzlikšanu un nomierinošu skaņu atskaņošanu baltā trokšņa aparātā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.