Kāpēc, ēdot ananasu, ir kņudinoša, tirpstoša sajūta mute? 0
Ananasi ir ļoti gardi augļi, tomēr tiem ir kāda īpašība, kas daudzus mulsina. To sula ir visai spēcīga – kož mutē un lūpās. Vēl citiem, baudot svešzemju augli mutē rodas pat tāda kā dīvaina tirpšanas sajūta, kņudināšana. Taču nav pamata raizēm – tā nav alerģija no ananasiem.
Spēcīgais ferments
Kņudinoša un dedzinoša sajūta mutē, ēdot ananasu, var būt kaitinoša un pat biedējoša, taču tā tas notiek, jo ananāsi vienkārši ir ļoti bagāti ar bromelaīnu – fermentu, kas šķeļ olbaltumvielas. Iekožoties ananasā, bromelaīns sāk darboties visā savā burvībā. Cilvēka mute ir pilna ar olbaltumvielām, tieši tāpēc rodas tirpšanas un niezošā sajūta – notiek intensīva olbaltumvielu sadalīšanās.
Par laimi, tas neatstāj neatgriežamas sekas jūsu mutē. Vēl jo vairāk – konkrētais ferments patiesībā ir pat veselīgs. Tas ir labs gremošanai un dabisks pretiekaisuma līdzeklis. Tāpēc esiet bez raizēm, un mutes tirpšanu uzskatiet par daļu no ananasa baudīšanas procesa.