. Ilustratīvs attēls
. Ilustratīvs attēls
Foto: AGA

Kāpēc cepeškrāsns pannai viena mala ir slīpa? Nē, tā nav domāta vieglākai ēdienu noņemšanai! 0

Tie, kuri saimnieko virtuvē un izmanto cepeškrāsni, noteikti ir pamanījuši, ka dažām cepeškrāsns pannām ir slīpa mala. Vai esat aizdomājušies, kādam mērķim tas ir nepieciešams?

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
Lasīt citas ziņas

Daudziem šķiet, ka šī slīpā mala pannām ir, lai no tās vieglāk un ātrāk noņemtu ēdienu, piemēram, picu noslidinātu pār slīpo malu pa tiešo šķīvī. Protams, tā droši var darīt, taču tas nav galvenais mērķis, kāpēc virtuves eksperti ir ieviesuši šādu risinājumu.

Izrādās, ka, ievietojot šādu pannu cepeškrāsnī, ir svarīgi, lai slīpā mala ir krāsns dziļumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Karstais gaiss, kas nāk no krāsns aizmugures, tādējādi labāk cirkulē pa krāsni un labāk tiek klāt pannā esošajiem produktiem, līdz ar to tie izcepas vienmērīgāk.

Īpaši svarīgi ir pareizu pannas ievietošanas virzienu izvēlēties, ja krāsns tiek izmantota konvekcijas režīmā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.