. Ilustratīvs attēls
. Ilustratīvs attēls
Foto: AGA

Kāpēc cepeškrāsns pannai viena mala ir slīpa? Nē, tā nav domāta vieglākai ēdienu noņemšanai! 0

Tie, kuri saimnieko virtuvē un izmanto cepeškrāsni, noteikti ir pamanījuši, ka dažām cepeškrāsns pannām ir slīpa mala. Vai esat aizdomājušies, kādam mērķim tas ir nepieciešams?

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ko nedrīkst ēst no rīta: 8 ēdieni, kurus nevajadzētu ēst tukšā dūšā
Kokteilis
Optiskās ilūzijas TESTS. Dejojošs pāris, ūsains vīrs, kalpone vai vīrietis gultā? Pasaki, ko pamanīji pirmo, un ļauj rezultātam tevi pārsteigt
“Drīz pīkstulis būs arī sviesta paciņām.” Redzētais “Maxima” veikalā pārsteidz – vai tiešām cilvēki Latvijā tik ļoti zog?
Lasīt citas ziņas

Daudziem šķiet, ka šī slīpā mala pannām ir, lai no tās vieglāk un ātrāk noņemtu ēdienu, piemēram, picu noslidinātu pār slīpo malu pa tiešo šķīvī. Protams, tā droši var darīt, taču tas nav galvenais mērķis, kāpēc virtuves eksperti ir ieviesuši šādu risinājumu.

Izrādās, ka, ievietojot šādu pannu cepeškrāsnī, ir svarīgi, lai slīpā mala ir krāsns dziļumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Karstais gaiss, kas nāk no krāsns aizmugures, tādējādi labāk cirkulē pa krāsni un labāk tiek klāt pannā esošajiem produktiem, līdz ar to tie izcepas vienmērīgāk.

Īpaši svarīgi ir pareizu pannas ievietošanas virzienu izvēlēties, ja krāsns tiek izmantota konvekcijas režīmā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.