Kāpēc alumīnija folijai viena puse spīdīga, bet otra matēta? Kā to pareizi jālieto? 1
Vai esat kādreiz aizdomājies, kāpēc folijai ir spožā un blāva puse? Kuru pusi jālieto, gatavojot ēdienu, lai panāktu vislabāko rezultātu?
Mīts
Ir dzirdēts, ka matētā puse labāk vada siltumu, jo tā it kā ir ar gludāku virsmu. Citi savukārt pārliecināti, ka spīdīgā puse pārklāta gaļai vai zivīm liek tām izcepties kraukšķīgākām. Izrādās, tās visas ir iedomas! Dažādajām folijas pusēm nav atšķirīgu īpašību un funkciju. Tās ir atšķirīgas vienīgi ražošanas procesa dēļ. Jā, tiešām tik vienkārši.
Ražošanas process
Foliju ražošanas laikā slīpē. Tas ir process, kurā ar siltuma un spiediena palīdzību, folija tiek izveidota vajadzīgajā biezumā. Vienlaikus tiek frēzēti divi folijas slāņi, kas savstarpēji saskaras viens ar otru. Ja to neievērotu, ražošanas procesā folija plīstu. Blāvā puse ir tā, kas veidojas, slīpēšanas brīdī, saskaroties divām metāla loksnēm. Spīdīgā ir slīpētā puse. Folija savu funkciju pilda vienādi, neatkarīgi no tā, kuru pusi izmantojat.