Foto – Anda Krauze

Kaneloni ar spinātiem un rikotu. Recepte no dziedātāja Mārtiņa Ruska krājumiem 0

Sastāvdaļas – kaneloni makaroni, rikota vai jebkurš cits svaigais siers, saldais krējums, spināti, sīpols, ķiploki, Parmezānas siers, olas, Mocarellas siers, sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
• Sīpolu sagriež mazos gabaliņos un liek uz pannas apcepties.
• Sakapā divas ķiploka daiviņas un, kad sīpols ir kļuvis zeltaini brūns, arī ķiplokus liek klāt uz pannas.
• Sakapā un kopā ar sīpolu un ķiplokiem apcep 400 g spinātu.
• Bļodā liek 300 g sagrieztas rikotas, piesit klāt divas olas un pieber 100 g rīvēta parmezāna.
• Pievieno sāli, piparus un visu samaisa.
• No pannas noņem sīpolu, ķiplokus un spinātus. Tad ļauj nedaudz atdzist un liek klāt bļodā pie siera maisījuma, veidojot viendabīgu masu.
• Ar sviestu tiek ieziesta veidne, kurā likt cepties kaneloni makaronus. Veidnes izmēram jābūt apmēram 20 x 25 cm.
• Kaneloni rullītī, ar plaukstu turot ciet apakšu, ar karotīti iepilda iepriekš iegūto siera pildījumu. Rullīšus veidnē citu citam liek klāt ļoti tuvu.
• Rullīšus aplej ar 200 g saldā krējuma. Tad gabaliņos saplēš mocarellu un liek to pa virsu rullīšiem. Cep 180 grādu temperatūrā 25 – 30 min.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.