Kanēļa mafini ar ābolu pildījumu un karameļu krēmu 0
Sastāvdaļas mafiniem
“Dobeles dzirnavnieka” mafinu maisījums
1 ēdamkarote kanēļa
100 g mīksta sviesta
Pildījumam
100 ml piena
300 g ābolu, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos
3 ēdamkarotes cukura
150 ml ūdens
Krēmam
500 g maskarpones siera
1 kārba vārīta iebiezinātā piena
100 ml saldā krējuma
Pagatavošana.
1) Mafinu pagatavošanai lielā bļodā sviestam pievieno sauso maisījumu, kanēli, pienu un 100ml ūdens, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē.
2) Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes līdz zeltaini brūni, un, iedurot ar kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
3) Pildījuma pagatavošanai katliņā liek ābolus, cukuru un ūdeni. Vāra, ik pa brīdim apmaisot, līdz āboli mīksti. Ja vēlas, sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē.
4) Krēma pagatavošanai lielā bļodā liek visas krēma sastāvdaļas un ar mikseri puto, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Nepārputo!
5) Katrā mafinā izgriež centrā vietu, kur iepilda ābolu pildījumu. Izmantojot konditorejas maisiņu, uzspiež krēma cepurīti uz katra mafina. Uzglabā ledusskapī.
Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju