Publicitātes foto

Kanēļa mafini ar ābolu pildījumu un karameļu krēmu 0

Sastāvdaļas mafiniem
“Dobeles dzirnavnieka” mafinu maisījums
1 ēdamkarote kanēļa
100 g mīksta sviesta

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
100 ml piena
300 g ābolu, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos
3 ēdamkarotes cukura
150 ml ūdens

Krēmam
500 g maskarpones siera
1 kārba vārīta iebiezinātā piena
100 ml saldā krējuma

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

1) Mafinu pagatavošanai lielā bļodā sviestam pievieno sauso maisījumu, kanēli, pienu un 100ml ūdens, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē.
2) Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes līdz zeltaini brūni, un, iedurot ar kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
3) Pildījuma pagatavošanai katliņā liek ābolus, cukuru un ūdeni. Vāra, ik pa brīdim apmaisot, līdz āboli mīksti. Ja vēlas, sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē.
4) Krēma pagatavošanai lielā bļodā liek visas krēma sastāvdaļas un ar mikseri puto, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Nepārputo!
5) Katrā mafinā izgriež centrā vietu, kur iepilda ābolu pildījumu. Izmantojot konditorejas maisiņu, uzspiež krēma cepurīti uz katra mafina. Uzglabā ledusskapī.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.