Kanapē no pankūkām un laša – ideja svētku galdam 0
Sastāvdaļas – 3 olas, 60 ml augu eļļas, 30 g cukura, 400 g biezpiena siera, 100 g olīvu bez kauliņiem, 500 ml piena, 250 g miltu, 1 tējkarote sāls, 400 g mazsālīta laša.
Pagatavošana.
Vispirms pagatavo pankūku mīklu, izmantojot olas, eļļu, cukuru, pienu, miltus, sāli. Cep plānās pankūkas zeltaini brūnas no abām pusēm. Ļauj atdzist.
Uz lēzena šķīvja liek plāno pankūku, to pārsmērē ar biezpiena sieru, liek virsū otru pankūku.
Virs tās liek plāni sagrieztu zivi (lasi, foreli vai citu sev tīkamu zivi).
Tālāk seko pankūka ar biezpiena siera kārtu, tad atkal laša kārta. Kārtas var likt, cik biezu kanapē vēlaties.
Tad veido kanapē. To var darīt ar nazi, ar picas nazi, ar cepumu formiņām vai speciālo kanapē formiņu.
Vispirms uz kociņa uzdur olīvu, tad kociņu caurdur visām kārtām, lai tās griežot neizjuktu. Tad izgriež kanapē.
Visu glīti servē uz šķīvja un iepriecina savus viesus.
Labu apetīti!