Tipisks ļaundarību pielūdzējs 29

Pamatā aplūkojamajai parādībai esot viena ļoti nelāga īpašība, kas, šķiet, apvieno visus tos, kuriem ļoti simpatizē, piemēram, gluži kā līķis bālais bezdegunis lords Voldemorts no “Harija Potera”, ar visiem tiem, kuriem nekad neapnīk sajūsmināties par “Amerikāņu psihopāta” maniaku, kurš bruņots ar cirvi. Kjeldgārds-Kristiansens paudis, ka pētījumā noskaidrots: tipisks ļaundara pielūdzējs pamatā esot gados jauns cilvēks ar pietiekami augstu psihopātijas līmeni. Savukārt psihopātijas līmenis jau ir viens no rakstura parametriem, kuru dāņu pētnieki īpaši pētījuši, un attiecīgie rezultāti liecinot – jo lielākā mērā cilvēks ir asociāls un retāk viņš pauž līdzjūtību apkārtesošajiem, jo lielākā mērā viņam piemīt nosliece asociēt sevi ar attiecīgajiem ļaundariem.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pazīmes, ka tu patērē pārāk daudz olbaltumvielu 2
Krievijā trīskāršojušies “vārti uz elli”, kas var aprīt zemi un ciemus
Kokteilis
Optiskās ilūzijas tests. Pasaki, ko tu attēlā ieraudzīji pirmo, un atklāj savas visslēptākās vēlmes
Lasīt citas ziņas

No otras puses, piebildis dāņu pētnieks, konstatēts, ka visvairāk ļaunos personāžus burtiski ienīst līdzcietīgas sievietes. Tāpat pētījumā secināts, ka var būt iespējamas atšķirības saistībā ar to, kā vīrieši un sievietes demonstrē savu pozitīvo attieksmi pret izdomātiem neliešiem. Proti, sievietes parasti aprobežojoties ar to, ka vienkārši atzīst viņu pievilcību, savukārt vīrieši biežāk mēdz viņus gan atbalstīt, gan vienkārši just līdzi ikvienā viņu darbībā.

Taču, lai arī pētījumā konstatēts, ka pietiekami daudz gan vīriešu, gan sieviešu vienkārši dievina ļaunos personāžus, lielākā daļa aptaujāto tomēr deva priekšroku pozitīvajiem varoņiem. Turklāt tikai neliela daļa ļaundaru pielūdzēju pavēstīja, ka viņi patiešām no visas sirds atbalsta graujošās ļaundaru ieceres. Un fiksēts, ka tie, kuri tā atbildējuši, parasti mēdz savākt daudz punktu atbilstoši psihopātijas un makiavelisma skalām.

CITI ŠOBRĪD LASA
Vārdu sakot, īsumā ir tā: pozitīvie varoņi izdomātajās pasaulēs tomēr joprojām ir populārāki, un tas varētu nozīmēt, ka pavisam jau nu tumšo personu mūsu vidū nav nemaz tik ļoti daudz.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.