Foto – Aija Geida

Kam noder cidoniju sukādes 0

Raunas pagasta “Jaun-Ieviņu” saimniekiem Inetai un Uldim Rudzīšiem ideju netrūkst.

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Kokteilis
“Mēs nevēlamies saņemt honorāru par bezcerīgu cīņu!” Timmu juriste paziņo negaidītus jaunumus
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Lasīt citas ziņas

› Sukādes var izmantot, cepot kēksus un kūkas, gatavojot dažādus saldos ēdienus. Bērni, kuri nelabprāt našķojas ar ķirbju biezeņiem, parasti neprotestē, ja vārītais ķirbis sablendēts kopā ar aromātiskajām un vitamīniem bagātajām cidoniju sukādēm.

› Sukādes piešķir maigu, saldskābu garšu gaļas ēdieniem, dārzeņu salātiem. Kopā ar saldskābajiem augļiem lieliski garšo gan tomāti, gan gurķi, gan paprika un dažādi lapu salāti, kam var pievienot sieru un sīki sasmalcinātas bazilika lapiņas. Lieliskus salātus var pagatavot arī no ķirbja (to ar kartupeļu mizojamo nazīti sagriež mazās plēksnītēs), cidoniju sukādēm, tomātiem, burkāniem un paprikas. Garšvielas katrs var izvēlēties pēc savas gaumes, bet Ineta cidoniju sukādēm gandrīz vienmēr pieliek piparus.

CITI ŠOBRĪD LASA

› Tās piemērotas arī dažādām mērcēm. Vienkāršākā no tām – eļļai pievieno sāli, piparus un cidoniju sukādes vai sīrupu.

› Gatavojot cūkgaļas cepeti, Ineta stundu pirms cepšanas to apviļā garšvielu maisījumā, kura sastāvā ir pipari, sāls, rozmarīns, timiāns un cidoniju sukāžu gabaliņi. Gaļu mazliet apcep un savā sulā sautē, kamēr gatava. Līdzīgā garšvielu maisījumā var marinēt arī vistas gaļu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.