Kāļu krēmzupa ar kļavu sīrupu 0
Sastāvdaļas:
700g kālis
100g ķiploku grauzdiņi
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1ll vistas buljons
100ml saldais krējums
olīveļļa
6 ēd.k. kļavas sīrups
sāls, pipari
Pagatavošana
Sīpolu un ķiploku notīrīt un sagriezt smalkāk. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Kāļus nomizot, sagriezt kubiņos un pievienot katlā. Pārliet ar buljonu un vārīt apm. 30 min, līdz kālis ir gatavs. Dārzeņus mazliet atdzesēt un sablendēt. Pievienot saldo krējumu un sablendēt vēlreiz. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Krēmzupu saliet porcijas šķīvjos vai krūzēs, pievienot pa 1 ēd.k. kļavu sīrupu un grauzdiņus.
Recepti piedāvā