Foto: Aija Geida

Kaltētu tomātu smēriņš brokastu maizītēm 0

Apgrauzdēta maizīte, uz kuras uzziests tikko pagatavots grilētu dārzeņu smēriņš, ir ne vien aromātiska un garda, bet arī veselīga. Ideāla steidzīgiem rītiem un derēs arī negaidīti atnākušu viesu pacienāšanai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 300 g miltainu tomātu
• 50 g saulē kaltētu tomātu
• 50 g vārītu turku zirņu
• 4 olīvas
• 3 ķiploka daiviņas
• 4 ēdamkarotes cukura
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• pustējkarote kaltēta rozmarīna
• 0,5–1 tējkarote sāls
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana.
Tomātus nomazgā un sagriež gabaliņos, liek cepešpannā ar augstām malām un cep 120 grā-dos aptuveni 40 minūtes, līdz tie izcepušies, bet nav apdeguši. Tā no tomātiem iztvaiko liekais mitrums, tie nav ūdeņaini. Pa to laiku saulē kaltētos tomātus sagriež mazos gabaliņos, ķiploka daiviņas un olīvas sīki sakapā. Kad tomāti gatavi, tos ieliek blenderī un samaļ līdz viendabīgai masai – jāiznāk biezai pastai. To izberž caur sietu, lai no masas atdalītu sēklas. Pēc tam visas sastāvdaļas sakuļ ar blenderi, lai tās sajaukušās, bet nav izveidojusies putra.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.