Foto: Aija Geida

Kaltētu tomātu smēriņš brokastu maizītēm 0

Apgrauzdēta maizīte, uz kuras uzziests tikko pagatavots grilētu dārzeņu smēriņš, ir ne vien aromātiska un garda, bet arī veselīga. Ideāla steidzīgiem rītiem un derēs arī negaidīti atnākušu viesu pacienāšanai.

Reklāma
Reklāma
Tramps nikns uz Putinu un pirmo reizi publiski izsaka reālus draudus
Kokteilis
Trampa pavāri “tiek izdancināti godam”. Baltā nama virtuves aizkulises un ko labprāt iekož ASV prezidents
Kokteilis
Kā horoskopa zīmes rīkojas stresa situācijās: bēg, sauc palīgā vai stājas pretī briesmām? Vēzis paslēpsies un raudās
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 300 g miltainu tomātu
• 50 g saulē kaltētu tomātu
• 50 g vārītu turku zirņu
• 4 olīvas
• 3 ķiploka daiviņas
• 4 ēdamkarotes cukura
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• pustējkarote kaltēta rozmarīna
• 0,5–1 tējkarote sāls
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana.
Tomātus nomazgā un sagriež gabaliņos, liek cepešpannā ar augstām malām un cep 120 grā-dos aptuveni 40 minūtes, līdz tie izcepušies, bet nav apdeguši. Tā no tomātiem iztvaiko liekais mitrums, tie nav ūdeņaini. Pa to laiku saulē kaltētos tomātus sagriež mazos gabaliņos, ķiploka daiviņas un olīvas sīki sakapā. Kad tomāti gatavi, tos ieliek blenderī un samaļ līdz viendabīgai masai – jāiznāk biezai pastai. To izberž caur sietu, lai no masas atdalītu sēklas. Pēc tam visas sastāvdaļas sakuļ ar blenderi, lai tās sajaukušās, bet nav izveidojusies putra.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.