Kaltētu apelsīnu sukādes ar šokolādi. Kas par garšu!! 0
Šā garduma pagatavošanas padomus meklēju jau pasen un ik pa laikam arī internetā kaut ko atradu. Ne viss izdevās, bet šoreiz sanāca un ļoti garšīgi.
Dara tā!
• Apelsīnus ļoti rūpīgi nomazgā, jo tiks gatavoti ar visu mizu.
• Augļus sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs (jo skaistāka šķēlīte, jo glītāks gatavais gardums).
• Padziļā pannā ielej ūdeni un izkausē cukuru (baltais cukurs apelsīna šķēlītes padarīs vienkārši saldas, brūnais papildinās garšu ar savu īpatnējo rūgtumiņu).
• Saliek apelsīnu šķēlītes cukura sīrupā un maisot karsē aptuveni 45 minūtes (cukura sīrupam jānosedz apelsīnu šķēlītes, orientējoša proporcija – 4 lieliem apelsīniem aptuveni 1 glāze brūnā cukura).
• Izņem apelsīnu šķēlītes no sīrupa (jau tagad ir ļo-o-oti garšīgas!), notecina un liek uz cepampapīra augļu žāvētājā vai cepeškrāsnī (konvekcijas; cepeškrāsns durvīm jābūt mazai spraudziņai, lai mitrums tiek laukā) žāvēties līdz + 45…+50 °C 6–8 stundas (var ar pārtraukumiem, pat vēlams). Labi sažāvētām apelsīna šķēlītēm jābūt caurspīdīgām un pacietām.
• Apelsīnu šķēlītes iemērc, apsmērē vai kā citādi izdekorē ar kausētu melno (garšo izcili) vai balto šokolādi.
P.S. Šo gardumu ledusskapī var uzglabāt ilgi (ja izdodas aizslēgt ledusskapja durvis).
Džuljeta Leiterte, a/s Latvijas Mediji kancelejas pārzine