FOTO: Latvijas Mediji

Kaltēti āboli piesūcas ar mitrumu un pelē… Kā tos uzglabāt, lai izvairītos no šīm problēmām? 4

Ziemai sažāvēju daudz ābolu, saliku spilvendrānās, kā to darīja mana vecmāmiņa. Taču jau tagad tie nedaudz piesūkušies ar mitrumu. Kā labāk uzglabāt, lai nesapelē?
Jautā Iveta Ropažos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Jaunavām sakārtotu vidi sniegs Cēsis, Svariem jāmērķē uz Siguldu, bet Dvīņiem – uz Liepāju! Mākslīgais intelekts nosauc, kur Latvijā vajadzētu dzīvot katrai horoskopa zīmei
Somija vēlas būvēt tiltu vai tuneli pāri Baltijas jūrai uz Zviedriju, lai tai būtu alternatīvi transporta maršruti 6
Veselam
Kā sev palīdzēt bez medikamentiem, ja kuņģis “streiko”? Lūk, ko ārsts iesaka darīt
Lasīt citas ziņas

Kaltētus augļus iesaka uzglabāt auduma maisiņos vai papīra tūtās, ja telpā ir sauss gaiss, jo ābolu šķēlītes ļoti pievelk mitrumu un pēc pāris mēnešiem kļūst tumšākas, mīkstākas un staipīgākas.

Drošāk ir glabāt stikla burkās ar aizvalcētiem metāla vāciņiem. Ja burkas novietotas telpā, kur temperatūra nenoslīd zemāk par nulli un nav tiešu saules staru, kaltētie āboli būs kraukšķīgi, nemainīs krāsu un garšas īpašības. Krājumiem netiek klāt ne pārtikas kodes, ne citi kukaiņi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Praksē pārbaudīts, ka pareizi glabāti kaltējumi garšas īpašības nezaudē pat divus gadus. 


Ja apnīk grauzt kaltētus ābolus, var vārīt ķīseļus, gatavot saldos ēdienus, ābolus samaļot gaļas mašīnā un uzbriedinot kopā ar želatīnu. Pievieno arī nedaudz malta kanēļa un cukuru, pasniedz ar putukrējumu.

Otrs variants – vaniļas krēmā iemaisa samaltus kaltētos ābolus (nemērcētus) un pievieno uzbriedinātu želatīnu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.