FOTO: Latvijas Mediji

Kaltēti āboli piesūcas ar mitrumu un pelē… Kā tos uzglabāt, lai izvairītos no šīm problēmām? 0

Ziemai sažāvēju daudz ābolu, saliku spilvendrānās, kā to darīja mana vecmāmiņa. Taču jau tagad tie nedaudz piesūkušies ar mitrumu. Kā labāk uzglabāt, lai nesapelē?
Jautā Iveta Ropažos.

Reklāma
Reklāma
“Mana pēdējā “darba diena” jums, nodokļu maksātāji, izmaksās 216 eiro” – par neglaimojošu ierakstu soctīklos atlaista Ekonomikas ministrijas darbiniece 77
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, kuru pārstāvji lieto par daudz alkohola
Kokteilis
Pasaki savas automašīnas numuru, un mēs atklāsim tās “raksturu”! Kuri numuri nes veiksmi, bet ar kuriem uz ceļa jāuzmanās?
Lasīt citas ziņas

Kaltētus augļus iesaka uzglabāt auduma maisiņos vai papīra tūtās, ja telpā ir sauss gaiss, jo ābolu šķēlītes ļoti pievelk mitrumu un pēc pāris mēnešiem kļūst tumšākas, mīkstākas un staipīgākas.

Drošāk ir glabāt stikla burkās ar aizvalcētiem metāla vāciņiem. Ja burkas novietotas telpā, kur temperatūra nenoslīd zemāk par nulli un nav tiešu saules staru, kaltētie āboli būs kraukšķīgi, nemainīs krāsu un garšas īpašības. Krājumiem netiek klāt ne pārtikas kodes, ne citi kukaiņi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Praksē pārbaudīts, ka pareizi glabāti kaltējumi garšas īpašības nezaudē pat divus gadus. 


Ja apnīk grauzt kaltētus ābolus, var vārīt ķīseļus, gatavot saldos ēdienus, ābolus samaļot gaļas mašīnā un uzbriedinot kopā ar želatīnu. Pievieno arī nedaudz malta kanēļa un cukuru, pasniedz ar putukrējumu.

Otrs variants – vaniļas krēmā iemaisa samaltus kaltētos ābolus (nemērcētus) un pievieno uzbriedinātu želatīnu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.