Foto – Matīss Markovskis

Kailgraudu miežu griljāža ar aveņu sorbetu un karameli 0

Sastāvdaļas
* 100 g kailgraudu miežu
* 200 g cukura – griljāžai un karameles mērcei
* 50 g saldā krējuma
* 20 g aveņu vai citu ogu
* 60 g olas baltuma
* 100 g ledus
* sāls

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Miežus nakti mērcē ūdenī. Tad nokāš un krāsnī apgrauzdē.
Griljāžai izkausē pusi cukura, pieber miežus un masu izklāj plānā kārtiņā uz cepampapīra, lai atdziest.
Karameles mērcei izkausē otru pusi cukura un iemaisa saldo krējumu, vēl pievieno šķipsniņu sāls.
Gatavo sorbetu. Avenes ieber katliņā un uzkarsē (cukuru nepievieno, jo gan karameles mērce, gan griljāža ir salda). Izberž caur sietu un atdzesē.
Pēc tam labā un izturīgā blenderī liek ogas, olas baltumu, ledu un blendē, līdz masa kļūst viendabīga. Sorbetu pilda traukā un ievieto saldētavā. Pēc aptuveni 10 stundām izņem no saldētavas, vēlreiz sablendē un patur saldētavā vēl pāris stundu.
Sorbeta bumbiņu pasniedz ar kailgraudu miežu griljāžu un karameles mērci.
Lai neizbrīna, ka karameles mērcei pievieno sāli, jo saldumiem tas piedien un izceļ ēdiena garša. Sorbetam var izmantot jebkuras citas ogas, arī saldētās. Ja to ēd bez karameles mērces un griljāžas, pieber cukuru pēc garšas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.