Kafijas riekstu krēms. Fotorecepte 0
Sastāvdaļas:
400 ml saldā krējuma (35%)
3 olu dzeltenumi
6 ēdamkarotes cukura
3 tējkarotes šķīstošās kafijas
220 ml ūdens
30 ml piena
60 g pūdercukura
100 g Indijas (vai jebkuru citu) riekstu
10-12 g želatīna
vaniļas esence vai 8 g vaniļas cukura
Kā gatavot?
1. Sakuliet olas dzeltenumu ar cukuru. Ja vēlaties, pievienojiet arī vaniļas cukuru.
2. Uzlejiet kafiju, pievienojiet pienu un atdzesējiet. Pievienojiet silto kafiju olu masai. Lieciet kastroli uz uguns un pavāriet uz lēnas uguns, visu laiku maisot. Pēc 5-7 minūtēm masa nedaudz sabiezēs. Noņemiet no uguns. Pievienojiet želatīnu un maisiet, līdz želatīns pilnībā izšķīdis. Pievienojiet 5 pilienus vaniļas esences.
3. Sakuliet putukrējumu. Uz beigām pievienojiet pūdercukuru.
4. Apgrauzdējiet riekstus. Atdzesējiet. Sablenderējiet.
5. Pievienojiet putukrējumam maltos riekstus un kafijas maisījumu. Uzmanīgi ar lāpstiņu maisiet līdz vienmērīgai masai. Salejiet krēmu trauciņos un ielieciet uz pāris stundām ledusskapī.
Recepte no koolinar.ru