Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi 0
Sastāvdaļas panakotai
200 ml saldā krējuma
150 ml piena
50 g cukura
8 g želatīna
50 ml stipras kafijas
Karameļu putas
100 ml saldā krējuma
25 g cukura
30 ml karameļu sīrupa
Rīvēta tumšā šokolāde
Pagatavošana.
Panakota: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt, līdz sāk vārīties.
Salej trauciņos pēc izvēles (espresso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām.
Karameļu putas: Saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.
Pasniegšana: Dekorē atdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi.
Recepti piedāvā restorāna “Piramīda” šefpavārs Artūrs Brucis