Kafijas kēkss ar kardamonu. Recepte, kurā šķīstošā kafija garšo labāk! 0


Sagatavošana:
15 min.
Termiskā apstrāde: 30-35 min.

Reklāma
Reklāma

6-8 porcijas

Pagatavošana

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

1. Izsijā miltus bļodiņā kopā ar cepamo pulveri, kardamonu un sāli. 2 ēdamkarotes kafijas aplej ar 2 ēdamkarotēm karsta ūdens, samaisa, atdzesē.

2. Sasilda sviestu (izņemot 1 ēdamkaroti), rūpīgi saspaida ar karoti vai sablendē kopā ar 1 glāzi cukura. Pa vienai liek klāt olas, katru reizi izmaisot, līdz masa kļūst vienmērīga. Pievieno atdzisušo kafiju un skābo krējumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Pakāpeniski iesijā miltus, katru reizi tāpat vienmērīgi izmaisot. Mīklu liek cepamajā formā, kurā ieklāts ar atlikušo sviestu ieziests pergaments. Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 30-35 minūtes. Koka irbulītim, to iedurot kēksā, jāpaliek sausam – mīkla nedrīkst pielipt.

4. Kamēr kēkss cepas, pagatavo sīrupu. Katliņā ielej 1 glāzi karsta ūdens, pieber atlikušo 1 glāzi cukura un 2 ēdamkarotes kafijas. Ļauj uzvārīties uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot, lai cukurs pilnībā izšķīstu. Gatavā kēksā ar zobu bakstāmo izdur vairākus caurumiņus, un, neizņemot kēksu no formas, to pārlej ar karsto sīrupu. Atdzesē un pasniedz!

Interesanti, ka šī ir tā retā reize, kad šķīstošā kafija noder labāk par dabīgo. Šīs kēkss, izmantojot dabīgās maltās kafijas sīrupu, neizdodas tik garšīgs!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.