Jolanta kafiju ražo pēc vecmāmiņas receptes, izmantojot cigoriņu saknes, iespējami saldākus burkānus, ozolzīles un miežus vai rudzus.
Jolanta kafiju ražo pēc vecmāmiņas receptes, izmantojot cigoriņu saknes, iespējami saldākus burkānus, ozolzīles un miežus vai rudzus.
Foto – Valdis Semjonovs

Cigoriņu kafija 0

Lai būtu aromātiska un garšīga, Jolanta iesaka to vārīt nevis katliņā, bet gan metāla traukā ar sašaurinātu augšdaļu (džezvā), kas paredzēts turku kafijas vārīšanai. Vienai krūzei vajag ēdamkaroti kafijas maisījuma. Tos ieber metāla traukā, kas uzlikts uz uguns, mazliet pakarsē, līdz kafija sāk smaržot, tad uzlej verdošu ūdeni un pavāra, līdz uzskrien putiņas. Trauku noņem no uguns un dzērienam ļauj trīs minūtes ievilkties.
Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.