Francija: sarkanvīna labvēlīgā ietekme 0
Franču uzturā netrūkst ne tauku, ne ogļhidrātu, taču viņiem izdodas saglabāt slaidumu un veselību. Izrādās, nozīme ir faktam, Francijā vakariņas mielojas ne vien ar sieru un bagetēm, bet arī ar sarkanvīnu. Tas satur resveratrolu – antioksidantu, kuram, iespējams, piemīt antikancerogēns efekts. Šis spēcīgais antioksidants augiem palīdz aizsargāties pret kaitīgiem mikroorganismiem. Tas var ne vien pasargāt no kaitīgajiem brīvajiem radikāļiem, bet arī veicināt šūnu reģenerāciju. Savukārt veselīgi procesi organisma šūnās aizkavē priekšlaicīgu novecošanos. Jaunākie pētījumi rāda, ka resveratrols nodrošina visātrāko līdz šim zināmo šūnu reģenerāciju.