Kādu cepamo pannu iegādāties? Ieklausies padomos! 0
Agrāk vai vēlāk katra saimniece vai saimnieks saskaras ar problēmu – kādu cepamo pannu iegādāties?
Veikalos ir milzīga dažādu cepamo pannu izvēle – atšķiras materiāli, pārklājums, izmēri, forma un cepamās pannas pielietojums. Šķiet, kas gan varētu būt vienkāršāk kā cepamās pannas iegāde – izvēlies vajadzīgo izmēru, cenu kategoriju un viss. Taču ir jāzina, kāpēc tieši šāda cena tiek prasīta par šo virtuves trauku, raksta lifehack.sait-pro-dachu.ru.
Tātad, pirmkārt, ir jāņem vērā tavā virtuvē esošās plīts īpatnības – ir skaidrs, ka dažāda veida plītīm ir piemērotas atšķirīgas pannas.
Ar nosacījumu, ka tā atbilst degļa izmēram – tas nodrošinās vienmērīgu sildīšanu. Ir īpaši pannu modeļi, kas speciāli paredzēti gāzes plītīm – rievojums uz gatavošanas virsmas nodrošina vienmērīgu uzsilšanu un pasargā no deformācijas.
Ja tev ir elektriskā plīts, pārliecinies, vai degļa diametrs sakrīt ar pannas dibena diametru, pretējā gadījumā ēdiens malās neizcepsies. Jāņem vērā, ka mūsdienu elektrisko plīšu modeļi var sakarst līdz ļoti augstām temperatūrām, bet tas var kaitēt pannām, kas pārklātas ar teflonu. Arī modernajām elektriskajām plītīm ar stikla virsmu nepieciešami īpaši cepamie trauki – ar biezu dibenu, kas nodrošina sasilšanu un novērš piedegšanu.
Vispār – ja tu pērc pazīstama zīmola cepamo pannu vai iegādājies to firmas veikalā, tad parasti līdzi nāk instrukcija, kur rakstīts, kādām virsmām tā piemērota vislabāk. Pievērs uzmanību pannas rokturim – labai cepamajai pannai tas ir no koka vai karstumizturīgas plastmasas.
Šāds rokturis būs aktuāls arī tad, ja vieta virtuves piederumu glabāšanai ir ierobežota.
No kāda materiāla izvēlēties cepamo pannu
Ikviens vēlas, lai cepamās pannas materiāls būtu izturīgs, ilgmūžīgs, nepiedegošs un drošs veselībai.
Mūsdienās ir daudz cepamo pannu modeļu, kurus vieno nosaukums “nepiedegošs”. Tie ir izgatavoti no dažādiem materiāliem un atšķiras ar nepiedegoša pārklājuma uzklāšanas metodēm.
Galvenais nepiedegošo pannu virsmas materiāls ir teflons; atkarībā no cenas un ražotāja mainās šāda pārklājuma izturīgums un ilgtermiņa kalpošanas laiks, jo dārgāka panna – jo ilgāk to var lietot.
Nepiedegoša cepamā panna, kas izgatavota no kvalitatīviem materiāliem, kalpos vismaz vairākus gadus un pat ilgāk, ja to pareizi kops. Pamatnoteikums ir nelietot agresīvus mazgāšanas līdzekļus, metāla lāpstiņas uz izvairīties no stipras sildīšanas; šāda cepamā panna ir piemērota galvenokārt ēdiena gatavošanai uz vidējas un lēnas uguns.