Kāds labums no spirulīnas un hlorellas? Stāsta Vija Eniņa 0
Lasītāja jautā: “Veikalā pamanīju spirulīnas pulveri un hlorellu. Kam tie noder?”
“Jo organisms primitīvāks savā uzbūvē, jo tā savienojumi ir vienkāršāki, cilvēkam vieglāk izmantojami. Tātad iedarbojas ātrāk, jūtamāk,” skaidro farmācijas doktore Vija Eniņa.
Zilaļģe spirulīna ir ļoti primitīvs organisms, tās uzbūve ļauj šūnu apvalkiem absorbēt barības vielas no ūdens. Satur daudz olbaltumvielu, ir bagātīgs B6 vitamīna avots. Labi der imunitātes stiprināšanai. Savukārt hlorella ir zaļaļģe, ko iegūst saldūdens ezeros. Tā bagātīgi satur minerālvielas un vitamīnus, ir labs neaizstājamo taukskābju avots.
“Ziemas laikā tikpat labi der jūras kāposti. Jūra vai okeāns ir kā liela bļoda, kas guļ Zemes garozā, tāpēc dzīvībai, kas sakņojas tajā, ir ļoti bagātīgs minerālvielu sastāvs. Brokastīs apēdot karoti jūras kāpostu, saņemam vajadzīgo minerālvielu daudzumu.”