Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Pexels.com

Ortodontiskās ārstēšanas kapes 4

Ortodontiskās ārstēšanas kapes ļauj efektīvi labot sakodienu, izlīdzināt zobu rindu un sašaurināt zobu starpas. Ortodontiskās kapes katram pacientam tiek izgatavotas individuāli, izmantojot medicīniski sertificētu, hipoalerģisku materiālu, ko izgatavo zobu tehniskajā laboratorijā, apstrādājot to īpašās ierīcēs. Lai rezultāts būtu sekmīgs, šīs kapes jānēsā vismaz 22 stundas diennaktī. Kapes ir jāizņem vien brīžos, kad tiek tīrīti zobi, kā arī ēdienreižu laikā. Ja kapes tiek lietotas ēdienreižu laikā, tās var deformēties, mainīt krāsu vai pat salūzt.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

Ortodontisko kapju lietošanas laikā prasības par higiēnas ievērošanu nemazinās – zobi tāpat ir jātīra ar zobu birsti un fluorīdus saturošu zobu pastu divas reizes dienā, kā arī papildus jālieto starpzobu tīrīšanas līdzekļi – zobu diegs, birstītes un citi. Ortodontiskās kapes kopt ir vienkārši – pēc zobu tīrīšanas arī tās ir jānotīra ar zobu suku un jānoskalo viegli remdenā, tekošā ūdenī. Tīrīšanai var izmantot arī aptiekās pieejamos speciālos līdzekļus, kas padarīs kapju ikdienas kopšanu vēl ērtāku.

Jāatceras, ka kapes draudzējas tikai ar vēsu ūdeni – karstums var tās deformēt. Tāpat, nēsājot šīs kapes, vēlams izvairīties no izteikti krāsainiem ēdieniem un dzērieniem, piemēram, sarkanvīna, stipras tējas vai kafijas. Smēķētājiem ieteicams atteikties no šī kaitīgā ieraduma, jo smēķējamo vielu sastāva ietekmē kapes vienmēr maina krāsu. Ja tomēr esi cienājies ar krāsainiem dzērieniem vai smēķējis, pirms kapes ievietošanas mutes dobumā ieteicams iztīrīt zobus ar birsti un fluorīdus saturošu pastu.

Zobu balināšanas kapes

CITI ŠOBRĪD LASA

Veicot zobu balināšanu mājas apstākļos, iespējams iegūt pat par dažiem toņiem gaišākus zobus, taču svarīgi to darīt speciālista uzraudzībā, izmantojot kvalitatīvus materiālus un ņemot vērā norādes. Zobu balināšanas kapes ir individuāli izgatavotas, un tajās iestrādāts rezervuārs balinošā gela pildījumam. Mutes dobuma aprūpes speciālists palīdzēs tikt pie savām kapēm un izvēlēties piemērotāko balināšanas gelu, kā arī noteiks nepieciešamo balināšanas procedūru režīmu.

Speciālists sniegs detalizētu balināšanas procedūras instrukciju un norādījumus par kapju lietošanu, uzglabāšanu un kopšanu. Pirms balināšanas zobi ir rūpīgi jāiztīra ar zobu birsti, pastu un starpzobu tīrīšanas līdzekļiem, lai balinošais gels vienmērīgi ieplūstu arī zobu starpās. Balināšanas kapes pēc lietošanas tīra ar birstīti un noskalo remdenā ūdenī. Pēc tam ļauj tām nožūt un rūpīgi noglabā speciālā, tām paredzētā kastītē. Savukārt mutes dobumu izskalo ar ūdeni un iztīra zobus ar ikdienā lietoto zobu pastu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.