
Kādā Mēnesī gatavojot sieru, izdodas lielāks daudzums? + īpašā recepte 0
Mājās agatavots siers ar garšvielām un garšaugiem
(300 g siera)
• 3 l piena
• 4 ēdamkarotes citrona sulas
• 3 ēdamkarotes garšvielu maisījuma Anniņa vai cita līdzīga
• 1 tējkarote sāls
Katlā ielej pienu un uzkarsē līdz viršanai. Tad pielej viena citrona sulu (aptuveni 4 ēdamkarotes) un samaisa. Kad atdalās sūkalas, masu izkāš caurdurī, kurā ieklāta vairākās kārtās salocīta marlīte vai lina dvielis. Marlītei vai dvielim saņem kopā visas malas, aizsien un notecina. Kad vairs netek sūkalas, sieru izņem, apviļā garšvielu un garšaugu maisījumā, ieliek bļodiņā, ar karoti pieblīvē un ievieto ledusskapī, lai sastingst.